OTHER SITE

Floramare

Čudež vključevanja in sobivanja

V današnjem svetu je vključevanje gibalno oviranih invalidov v turistično industrijo še vedno (pre)velik izziv. To smo ugotovili pri raziskovanju tematike, ko se je na nas obrnil Dom Dva topola iz Izole, ki je želel preusmeriti splošno percepcijo iz rehabilitacijsko-počitniškega doma v turistični resort za vse. Ideja o tem, da dostopnost predstavimo kot ekskluzivno prednost je nastala po spoznavanju z odnosi, potrebami in trendi v dostopnem turizmu, ki so opredeljeni tudi v raziskavi de la Fuente Roblesove. Nastal je Floramare Resort zdravja, ki je ključni izziv naslovil z ambicioznim projektom celostne grafične in komunikacijske prenove, s katerim ne poudarja samo dostopnosti, ampak slavi inkluzivnost. Naša zaveza k oblikovanju prostora, kjer lahko vsakdo neomejeno uživa, izhaja iz temeljitega raziskovanja in razumevanja potreb vseh gostov.

Naročnik
Floramare Resort zdravja
Storitev
Spletno oglaševanje
Razvoj blagovnih znamk
Kreativa in oblikovanje
Družbena omrežja
Spletne strani in aplikacije
Ekipa
Lara Burkat Vončina
Anja Grabar
Darja Štukelj Rus
Tomo Turk
Matej Krmelj
Žan Mlinarič
Amelija Umek
Klara Bohnec
Leto 2024

Identiteta Resorta zdravja

Projekt smo zasnovali z mislijo na vse. Prenova ni prinesla samo svežega imena in izgleda za resort, ampak je v vsakem detajlu odsevala filozofijo sožitja in enakopravnosti. Nova celostna grafična podoba, zasnovana v toplih zlatih, umirjenih črnih in nežnih bež tonih, je simbolno prikazala novo rojstvo resorta. Logotip, ki združuje elemente narave in simetrije v obliki rože, obdane z ovalnim obročem, odraža dinamičnost in odprtost našega prostora. Takšna vizualna preobrazba ni samo estetska sprememba, temveč odraža globlje razumevanje in sprejemanje gostov iz vseh življenjskih poti.

Vizualizacija podobe

Naša naslednja faza je bila osredotočena na materialno podobo. S kombinacijo tradicionalnih serifnih in modernih pisanih pisav smo ustvarili občutek topline in dobrodošlice. Materiali, s katerimi se srečajo gostje, od pozdravnih kartic do rojstnodnevnih voščil, so oblikovani tako, da vsak obiskovalec občuti osebni dotik. Vizualne in tekstovne komponente so prepletene na način, ki omogoča vsakemu gostu, da se počuti cenjenega in spoštovanega.

Dostopna spletna stran

Končni korak naše preobrazbe je bila izdelava nove spletne strani. Ta ni le digitalni obraz resorta, ampak odraža našo zavezo k dostopnosti na vsakem koraku. Z intuitivno zasnovo in jasnimi navigacijskimi potmi smo zagotovili, da lahko gostje enostavno raziskujejo in načrtujejo svoj obisk, ne glede na njihove fizične sposobnosti. Spletna stran služi kot most med Floramare Resortom in svetom, pozivajoč vse, da delijo naše izkušnje neomejenega dostopa in enakopravnosti.

Z vsakim od teh korakov smo v Floramare Resortu zdravja dokazali, da je možno preseči tradicionalne meje in ustvariti prostor, kjer so vsi dobrodošli in kjer je vsak obisk posebno doživetje, ki se ga gostje radi spominjajo in k njemu vračajo.

Rezultati

Skoraj 3.000 uporabnikov je obiskalo spletno strano v prvem mesecu po objavi, ko je potekala tudi digitalna kampanja za oglaševanje zimskih počitnic. Povprečen čas na strani znaša 1 minuto in 37 sekund.