OTHER SITE

Ljubezen

V času RTM meseca

Februar je eden pomembnejših mesecev Blejskega gradu, saj se vse vrti okoli romantike in ljubezni. Za to posebno priložnost smo izvedli vizualno instalacijo »Srce Blejskega gradu«, ki se opira na raziskavo Henrya Jenkinksa o soustvarjanju umetnosti  (Confronting the Challenges of Participatory Culture: Media Education for the 21st Century, 2009) in igrifikacijo »Ljubezenska osmerosmerka« na temeljih  študije primera Lloyds Banking Group(Crossword Clues, 2021).

Naročnik
Blejski grad
Storitev
Družbena omrežja
Spletno oglaševanje
Kreativa in oblikovanje
Medijski zakup
Spletne strani in aplikacije
Ekipa
Diana Gajić
Anja Grabar
Tomo Turk
Amelija Umek
Brecelj grafika
Alenka Mivšek
Darja Štukelj Rus
Leto 2024

Srce Blejskega gradu

Vizualna instalacija predstavlja presečišče umetnosti in vključenosti posameznikov z namenom promocije lokacije Blejskega gradu kot poročne destinacije. Obiskovalci so delili svoja iskrena sporočila napisana na barvne listke, iz  česar je nastala instalacija s podobo srca. Svoj doprinos so dokumentirali s fotografijami in objavami na družbenih omrežjih, kar je pripomoglo k znamčenju in organskemu dosegu strani Blejski grad. Nezanemarljiv je aspekt osebnega doživetja obiskovalcev, parov, prijateljev in družin – udeležbe, čuta dolžnosti in prispevka k skupnemu cilju. Spomin na ljubezen bo živel večno!

Poročni planer

Načrtovanje poroke je lahko stresno, saj vključuje usklajevanje številnih podrobnosti, od izbire lokacije do organizacije gostov in dekoracije. Pari se pogosto soočajo s težavami pri iskanju zanesljivih ponudnikov in pridobivanju ustreznih informacij, kar povzroča še dodatno napetost. Za vse, ki iščejo popolno poročno lokacijo, kot je Blejski grad, in želijo brezskrbno načrtovati svoj najlepši dan, smo pripravili digitalni poročni planer, ki združuje vse potrebne informacije, nasvete in ideje. Za nepozabne poroke v 2024, brez nepotrebnega stresa.

Ljubezenska osmerosmerka

Reševanje ugank smo spremenili v raziskovanje in iskanje besed, ki reprezentirajo ali pa so kako drugače povezane s pojmovanjem ljubezni. Znanstvena osnova? Pri reševanju kompleksnejših ugank se v telesu ob AHA momentu spodbuduja izločanje dopamina, znanega kot hormon sreče, kar privede do boljšega počutja posameznika. Višje ravni dopamina se pojavijo kot posledica zmage uporabnika nad uganko, to posledično botruje k boljšemu znamčenju naročnika, saj uporabnik z njim nezavedno ustvari emocionalno vez.  

Rezultati

K soustvarjanju Srca Blejskega gradu je aktivo prispevalo 1.200 obiskovalcev na lokaciji, Ljubezensko osmerosmerko pa so uporabniki spleta rešili skoraj 3.000-krat.